Nu suntem decat simpli actori pe scena vietii.
Sa nu iti fie teama de esec . Ne exista esec ci doar feedback !

vineri, 11 noiembrie 2011

judecata si iubire...

judecata si iubire

fragment din curs:

"Cat de toxica e judecata si condamnarea…
Judecata nu poate veni decat din lipsa de iubire, doar din lipsa de iubire poti sa judeci pe cineva, pentru ca daca l-ai iubi l-ai accepta si l-ai intelege.
Iubirea trebuie sa o cunosti profund si nu din carti sau sa-ti imaginezi…problema asta e… ca majoritatea persoanelor nu cunosc ce e iubirea.
Primul pas e ca vrei sa o simti si sa o cunosti si prin asta atragem automat catre noi o cale. Iubirea e o energie care se manifesta in chakra inimii…si care normal, nu poate fi daca nu este…Faptul ca cineva cauta sa o cunoasca - iubirea neconditionata si poate chiar cere planului superior, lui Dumnezeu “fa-ma sa cunosc iubirea adevarata”, atunci ii vine un raspuns, intr-o forma sau alta.
Noi incercam sa facem asta si in cursul de astazi…
Deci primul pas este sa bati…
intrebare: probabil a te indragosti e diferit de a iubi?
Raspuns: aia inseamna sa fi ametit…
Intrebare: da…ma gandeam…iubirea n-ar trebui sa-mi treaca…de ce imi trece…? tot auzeam de iubire neconditionata, iubire fata
de propria ta persoana…
Raspuns: E total diferit…
Daca iubirea planului divin s-ar manifesta in mod direct aici, s-ar spulbera lumea asta si n-ar mai putea fi asa. Cum ar putea sa existe in aceeasi dimensiune iubirea neconditionata, plina si tot ce vedem in jurul nostru si in noi?
Daca noi ne-am iubi, nu ne-am mai face atata rau si daca i-am iubi pe altii am fi bine cu toti.
Tot ce se intampla e din lipsa de iubire, adica lipsa de Dumnezeu in noi.
Ganditi-va…orice problema ati avea cu o persoana, orice problema si orice conflict, ganditi-va ca il aveti din lipsa de iubire …ca daca acolo ar fi iubire conflictul s-ar dizolva…dar din lipsa iubirii voastre, nu a lui, a celuilalt (nu ca nu ma iubeste el destul).
Pentru ca ar ajunge iubirea voastra sa dizolve orice conflict. Deci iti dai seama ca orice indragostire de fapt e o ameteala.
Pentru ca orice indragostire se continua cu certuri.
Da-mi tu un exemplu de relatie in care dupa indragostire nu sunt certuri indiferent ca mai ramane relatia sau nu.
Intrebare: Deci trebuie evitata?
Raspuns: Nu trebuie evitata pentru ca te ajuta sa dai cu capul sa inveti. Insa pana la urma dupa ce “ai tot dat cu capul” destul iti dai seama ca la nivel de personalitate nu poate fi iubire. La nivel de personalitate si de ego…
Cata vreme tu esti centrat in egocentrism…cata vreme o persoana este egocentrica nu poate fi iubire, ci manifesta opusul iubirii. Cata vreme o persoana e egocentrica nu poate sa iubeasca o alta persoana neconditionat. Exista intotdeauna o conditie: il iubesc pentru ca el e asa, pentru ca ma trateaza asa, ma face sa ma simt bine, iubita, pentru ca….
Ai motive pentru care esti indragostit si cu capul in nori…spune tu ca nu e asa.
Il admiri…chestii pe care tu nu le ai…totul e o manifestare a egoului…Totul e un joc legat de ce as vrea, ce-mi place… va ametiti singuri. Deci nu e nimic acolo, e ca un joc. Plus ca te indragostesti de unul, apoi de al doilea, de al treilea…si vezi ca cu toti ajungi in acelasi punct. Pai si cine-i de vina? Tot timpul el, el, el…sau ea?
Pana intr-un moment cand te intrebi si tu…mai, dar eu ce rol joc in toate povestile astea? Iubesc eu neconditonat? Dau eu ceea
ce cer? Stiu ce e iubirea?
Daca ati simti si ati cunoaste iubirea neconditionata in primul rand ar fi armonie in voi si pe urma ar fi armonie in
toate relatiile voastre.
Atunci nici macar nu v-ati mai puneti problema de un partener, pe asta il iubesc… asta e partenerul meu… asta e o persoana straina…
Nu mai sunt persoane straine daca am iubire pentru toti, iubirea incalzeste si uneste.
Ce gol e lipsa de iubire, cata suferinta…
Toata suferinta de pe planeta asta e din lipsa de iubire.
Si unde nu e iubire nu e Dumnezeu, va spun eu…nu poate fi, e ca si cum ai pune aer in apa si ai zice introduc chestia asta…nu va sta, pentru ca e alta substanta. E ca si cum in intuneric ai pune un cerculet de lumina…
Iubirea am putea sa o asemuim exact cu lumina care e in intuneric. Daca aduci un chibritel in intuneric atunci se ilumineaza toata camera.
Iubirea unde este- si Dumnezeu unde este- dizolva tot ce nu e Dumnezeu sau nu e iubire, dizolva toate umbrele sau suferintele despre care vorbim.
Deci cu umilinta si cu recunostinta sa recunostem ca avem mult de inteles la capitolul asta. Cu recunostinta, pentru ca e mult si sa-ti pui intrebarea inseamna deja inceputul procesului si e foarte bine.
Inseamna ca te pui singur in fata cunoasterii si zici “vreau sa stiu…. Dar nimeni nu o poate face in locul vostru, nici un mare guru nu va poate introduce in ceva pe care nu-l cautati voi…
In schimb daca cautati, voi o sa aflati, in interiorul vostru.
Deci iti dai seama ca suferinta vine nu din cauza ca celalalt nu ma iubeste, ci din cauza ca nu e iubirea in mine, ca e gol…
Ca daca ar fi, nu as depinde de atentia celuilalt sau de faptul ca celalalt alege sa aiba o relatie cu mine sau nu. Nu as mai depinde de nimic.
De fapt relatiile noastre, nu sunt decat ca un fel de laborator, o posibilitate de a avea o scoala impreuna, de a munci. Ca intr-un laborator chimic in care se intalnesc doua persoane si impreuna fac un experiment cu niste eprubete-asta inseamna o relatie.Si isi pun ambele persoane chimia lor, deci ingredientele lor impreuna, amesteca si invata din experienta ce se intampla.
Dar asta nu e iubire. Lumea a ajuns sa confunde laboratorul si colegul de eprubete cu ce inseamna iubirea. Ori nu-i nici pe departe….
De asta e atata saracie si atata suferinta - ca tu ceri colegului de laborator sa-ti dea ceva ce mai mult ca sigur nici el n-are…
de unde sa-ti dea?
Confundam…
Deci iubirea poate veni doar de sus, doar de unde este in abundenta, de la Dumnezeu.
Pentru diverse persone din viata noastra putem sa simtim iubire si compasiune pentru ca…poate reusim sa intelegem ca ele nu au ceea ce noi le cerem si ceea ce nu poate veni de undeva din planul asta…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu